İçeriğe geç
CleanX

iCloud’dan Fotoğraf Silip iPhone’da Tutma (ya da Tersi)

Yazan: CleanX EkibiYayın

Kısa cevap

  1. Apple’a göre iCloud Fotoğrafları açıkken bir aygıtta sildiğiniz fotoğraf, aynı Apple Hesabıyla giriş yapılmış diğer tüm aygıtlarınızdan silinir.
  2. iPhone’da kalsın, iCloud’dan silinsin: Ayarlar › [adınız] › iCloud › Fotoğraflar’da Bu iPhone’u Eşzamanla’yı kapatıp Fotoğrafları ve Videoları İndir’i seçin, sonra iCloud.com’da silin.
  3. iCloud’da kalsın, iPhone’da yer açılsın: iCloud Fotoğrafları’nı iPhone’da En İyi Saklama ile açık tutun ya da eşzamanlamayı kapatıp iPhone’dan Kaldır’ı seçin.

iCloud Fotoğrafları tek bir arşivi aygıtlarınız arasında eşzamanlı tutar. Bu yüzden eşzamanlama açıkken bir fotoğrafı yalnızca bir yerden silemezsiniz: Apple’a göre bir aygıtta silinen fotoğraf ya da video, aynı Apple Hesabıyla giriş yapılmış tüm aygıtlardan silinir; iCloud.com’da silinen de iCloud Fotoğrafları açık tüm aygıtlardan silinir.

Fotoğrafları iCloud’dan silip iPhone’da tutma

  1. Adım 1: Yer açın ve yedekleyin

    Apple önce özgün fotoğraf ve videolarınızı indirmenizi ve iPhone’da bunlar için yeterli saklama alanı olduğundan emin olmanızı söylüyor. iCloud.com’da bir şey silmeden önce indirmenin bitmesini bekleyin ve fotoğrafların iPhone’da açıldığını kontrol edin. iPhone’daki kopya tek kopya kalacağı için fotoğrafları bir bilgisayara da aktarın.

  2. Adım 2: Bu iPhone’da eşzamanlamayı kapatın

    Ayarlar › [adınız] › iCloud’a gidin, iCloud’a Kaydedilenler’in altında Fotoğraflar’a dokunun ve Bu iPhone’u Eşzamanla’yı kapatın. iPhone’da bir kopya kalması için Fotoğrafları ve Videoları İndir’i seçin.

  3. Adım 3: iCloud.com’da silin

    icloud.com/photos adresine gidin, fotoğrafları seçin, Sil düğmesini ve ardından Sil’i seçin. Fotoğraflar 30 gün iCloud.com’daki Son Silinenler’de kalır; iCloud Fotoğrafları açık diğer aygıtlarınızdan da silinir.

Bunun yerine iCloud’daki her şeyi kaldırmak için Apple’ın yolu Ayarlar › [adınız] › iCloud › Saklama Alanı › iCloud Fotoğrafları › Kapat ve Fotoğrafları Sil’dir. Hesabınız için iCloud Fotoğrafları’nı kapatır; iCloud’daki fotoğraflarınız 30 gün sonra silinir, o zamana kadar Silmeyi Geri Al’ı seçebilirsiniz. Önce özgün fotoğraf ve videolarınızı indirin.

Fotoğrafları iCloud’da tutup iPhone’da yer açma

  • iPhone’da En İyi Saklama: Apple’a göre iCloud Fotoğrafları açıkken tam çözünürlüklü fotoğraf ve videolar iCloud’da kalır, gerektiğinde iPhone’da yer tasarrufu sağlayan kopyalar tutulur. Ayarlar › [adınız] › iCloud › Fotoğraflar’dan kontrol edin (iOS 27 ve sonrasında iPhone Saklama Alanı’nın altında).
  • iPhone’dan Kaldır: Bu iPhone’u Eşzamanla’yı kapatıp iPhone’dan Kaldır’ı seçin. Fotoğraflar iCloud’da kalır ama iPhone’dan kaldırılır; yeni fotoğraflar da eşzamanlanmaz.
  • Eşzamanlama açıkken iPhone’da fotoğraf silmek onları iCloud’da tutmanın yolu değildir: orada da silinirler.

Silmeden önce

  • Son Silinenler: silinen fotoğraflar 30 gün orada kalır; Apple’a göre buradaki öğeler iCloud saklama alanınızdan düşülmez.
  • iCloud sınırını aştıysanız: Apple’a göre sildiğiniz fotoğraflar aygıtınızdan hemen kaldırılır ve Son Silinenler’den kurtarılamaz.
  • Paylaşılan Arşiv: sahibiyseniz Apple, hesabınız için iCloud Fotoğrafları’nı kapatmadan önce onu silmenizi söylüyor.
iCloud Fotoğrafları ile silme: Apple’ın yolları ile CleanX
iPhone ve iCloudCleanX
Yalnızca bir yerden silmeÖnce Bu iPhone’u Eşzamanla’yı kapatınAynı kural: CleanX Fotoğraflar üzerinden siler, eşzamanlama açıksa silme iCloud’a da yansır
iPhone’da yer açıp iCloud’da tutmaiPhone’da En İyi SaklamaKapsamaz
Silinecekleri bulmaYinelenenler albümü; Ortam TürleriKopya ve benzer fotoğraf ile benzer ekran görüntüsü grupları; bulanık kareler listede
ÜcretÜcretsizTarama ücretsiz; silme CleanX Pro ile

CleanX

Arşivin kendisini CleanX ile temizleyin

Amaç her yerde daha küçük bir arşivse CleanX kopya ve benzer fotoğrafları ve benzer ekran görüntülerini gruplar, bulanık kareleri listeler ve ne kadar yer kapladıklarını gösterir. iPhone’un fotoğraf arşivinden siler; iCloud Fotoğrafları açıksa sildikleriniz iCloud’dan ve diğer aygıtlarınızdan da kaldırılır ve iCloud saklama alanı sınırını aşmadıysanız 30 gün Son Silinenler’de bekler.

  • Kapladığı alanla birlikte kopya ve benzer fotoğraf grupları
  • iCloud Fotoğrafları açıksa silme iCloud’a da yansır
  • Tarama ücretsiz; silme CleanX Pro gerektirir
CleanX Benzer Fotoğraflar ekranında bir grup benzer fotoğraf, Hepsini Seç seçeneği ve Sil düğmesi

İlgili: iCloud saklama alanı boşaltma ve Son Silinenler.

Sık sorulan sorular

iPhone’dan fotoğraf silersem iCloud’dan da silinir mi?

iCloud Fotoğrafları açıksa evet. Apple’a göre bir aygıtta silinen fotoğraf, aynı Apple Hesabıyla giriş yapılmış tüm aygıtlardan silinir.

Fotoğrafları iPhone’dan silip iCloud’da tutabilir miyim?

Tam çözünürlüklü kopyaları iCloud’da tutmak için iPhone’da En İyi Saklama’yı açın ya da Bu iPhone’u Eşzamanla’yı kapatıp iPhone’dan Kaldır’ı seçin. Sonrasında yeni fotoğraflar eşzamanlanmaz.

Fotoğrafları iPhone’dan değil de iCloud’dan nasıl silerim?

Bu iPhone’u Eşzamanla’yı kapatıp Fotoğrafları ve Videoları İndir’i seçin, sonra fotoğrafları iCloud.com’da silin. iCloud Fotoğrafları açık diğer aygıtlarınızdan da silinirler.

iCloud Fotoğrafları’nı kapatmak fotoğraflarımı siler mi?

Tek bir iPhone’da kapatmak iCloud’dan bir şey silmez; o iPhone’un kopya tutmasını ya da fotoğraflarını kaldırmasını siz seçersiniz. Kapat ve Fotoğrafları Sil ise onları 30 gün sonra iCloud’dan siler.

Son Silinenler’deki fotoğraflar iCloud alanı kaplar mı?

Hayır. Apple’a göre Son Silinenler’deki öğeler iCloud saklama alanınızdan düşülmez; 30 gün sonra kalıcı olarak silinirler.

Yeni fotoğraflara yer aç

CleanX'i indir, telefonunda neyin yer kapladığını gör.

Çok yakındaApp StoreÇok yakındaGoogle Play